Úvod » PRAŽENÁ KÁVA » Colombia Decaf


        

Colombia Decaf

100% Arabica

 

Množství
Druh kávy
Druh mletí
naše cena:
80 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Způsob dekofeinizace kávy

Kofein se z kávy odstraňuje dvojím způsobem Evropskou chemickou a Švýcarskou vodní cestou. Obě jsou nákladné a náročné n a čas.

Evropský proces k odstranění nežádoucího kofeinu používá chemické prostředky, konkrétně dichlormetan. Ten ve vodném roztoku, ve kterém jsou zrna namočená, odstraní kofein a zrna se pak následně promyjí, aby se zbavila chemické látky. Bohužel, tento způsob má za následek lehce chemický chuťový dozvuk výsledné kávy.

Za zdravější nechemickou metodu lze považovat metodu Švýcarskou, při níž stroje odstraní kofein pouze za pomoci vody a aktivního uhlíku. Při této metodě se zrna velmi dlouho máčejí, což má za následek samovolné vypuzování kofeinu ze zrn. „Kofeinová voda“ se pak ještě přefiltruje přes uhlík, který odstraňovanou látku vstřebá. Dlouhé máčení zrn ale bohužel odplachuje i éterické oleje a aroma, a takto zpracovaná káva chutná výrazně jinak. Švýcarská metoda je ale díky absenci chemikálií zdravější než ta Evropská a je schopna odstranit až 99% kofeinu. Její evropská kolegyně to zvládne jen do výše asi 97%.

Columbia Decaf - je velmi jemně kyselá s intenzivnější hořkostí a lehkou nasládlostí. Aroma je medové s podtóny lékořice, pomerančů a kouřovým koncem.

Stupeň pražení: střední

Při minimální objednávce 1kg si můžete v "poznámce" změnit stupeň pražení na "full city" nebo "tmavé"